Dostępne wyjazdy

Data wyjazdu Data powrotu Czas trwania Cena
2022-08-23 2022-08-29 7 1 350 Brak miejsc

Ogólne

Mali mistrzowie kuchniMali mistrzowie kuchni 2022 – w dzisiejszych czasach gotowanie to nie tylko jeden z domowych obowiązków, lecz także sposób na realizację pasji. Podczas obozu z pewnością poznasz najpopularniejsze kuchnie świata oraz dowiesz się, w jaki sposób z prostych składników przygotować pyszne dania i jak pięknie je podać. Weźmiesz także udział w obozowej rywalizacji, która wyłoni Szefa Kuchni!

Uczestnicy

Młodzież w wieku 10-15 lat.

Podmenu Zakwaterowanie

Małe Ciche to z pewnością jedna z najmniejszych, a zarazem najpiękniejszych podhalańskich miejscowości. Ukryte w gęstym iglastym lesie, otoczone urokliwą górską przyrodą i zamieszkałe ledwie przez kilkuset mieszkańców, bez wątpienia zasłużyło na swoją nazwę. Dodatkowo szmer przepływającego przez okoliczne lasy Potoku Filipczańskiego dodaje miejscowości uroku, potęgując wrażenie spokoju i tajemniczości. Zaś zimą Małe Ciche zmienia się w doskonałą bazę wypadową dla zapalonych narciarzy i snowboardzistów.

Ośrodek Wypoczynkowy PASTERNIK

Naszą letnią bazę dla młodszych uczestników przygotowaliśmy w kameralnym ośrodku PASTERNIK. To tradycyjny, rodzinny góralski pensjonat, położony na skraju lasu, tuż nad Potokiem Filipczańskim. Uczestnicy będą zakwaterowani w pokojach z łazienkami. Liczbę osób w pokojach dostosujemy do panujących aktualnie zaleceń sanitarnych. W głównym budynku ośrodka znajduje się jadalnia, świetlice, a także sala dyskotekowa – do naszej wyłącznej dyspozycji. Na ogrodzonym terenie pensjonatu znajduje się również piętrowa chata regionalna oraz wiata grillowa. To spokojne i zaczarowane miejsce, zapewniające wspaniałe warunki do odpoczynku.

Zakwaterowanie: Pokoje 2-5 osobowe z łazienkami. Liczba osób w pokojach zostanie dostosowana do aktualnych wytycznych sanitarnych.
Na terenie ośrodka: Jadalnia, świetlice, sala dyskotekowa, piętrowa chata i wiata regionalna oraz miejsce ogniskowe.
W pobliżu: Tatrzański Park Narodowy, Potok Filipczański
Adres: Małe Ciche 24A, 34-531 Murzasichle Strona ośrodka.

Podmenu Wyżywienie

Trzy posiłki dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) plus podwieczorek, suchy prowiant na drogę powrotną.

Dostępne diety

  • Standardowa + 0 zł
  • Wegetariańska + 0 zł
  • Bezglutenowa + 110 / 70 zł
  • Bezlaktozowa + 110 / 70 zł
  • Bezmleczna + 110 / 70 zł
  • Bezjajeczna + 110 / 70 zł

Podmenu Dojazd

Transport za dopłatą pod opieką pilota tranzytowego z największych miast w Polsce: Kraków +200 zł, Katowice +220 zł, Łódź, Wrocław +240 zł, Poznań, Bydgoszcz +250 zł, Gdynia/Gdańsk, Toruń, Warszawa, Szczecin, Radom +260 zł.

Transport z danej miejscowości może nie być zorganizowany, gdy zgłosi się mniej niż 5 uczestników. Organizator zastrzega sobie prawo do możliwości zmiany rezerwacji w zakresie środka transportu.

Dojazd indywidualny odbywa się w godzinach – przyjazd: 12:00 – 14:00, odjazd do godziny 12:00.

Podmenu Cena obejmuje

Program, opiekę kadry pedagogicznej, pamiątkowe zdjęcia z obozu online i koszulkę obozową dla każdego uczestnika, nagrody dla zwycięzców rywalizacji obozowej, zakwaterowanie 11 noclegów (turnusy II i III: 10 noclegów, turnus VI: 6 noclegów), wyżywienie: 3 posiłki dziennie plus podwieczorek, suchy prowiant na drogę powrotną, ubezpieczenie NNW (dotyczy uczestników zamieszkałych na terenie Rzeczpospolitej Polskiej).

* na VI turnusie będą realizowane wybrane elementy programu ramowego

Podmenu Cena nie obejmuje

Transportu, opcji dodatkowych, specjalnych diet (bezglutenowa, bezlaktozowa, bezjajeczna, bezmleczna).

Co zabrać?

Strój do zajęć terenowych i sportowych, obuwie sportowe, grubszą bluzę lub polar, ubranie przeciwdeszczowe, krem z filtrem UV, letnie nakrycie głowy, latarkę, notatnik i przybory do pisania, LEGITYMACJĘ SZKOLNĄ, NUMER PESEL.

Polecamy zabrać: własne przepisy kulinarne.

 

 

Sprawdź inne obozy letnie!

Zajęcia

Podmenu Program

Kulinarne ABC

  • tajniki gotowania – czym różni się smażenie od pieczenia, jak zrobić najprostsze sosy i inne kulinarne triki
  • kuchnia od kuchni – wizyta u profesjonalistów
  • co z czym – łączenie smaków i zapachów
  • jeść oczami – podstawy kompozycji na talerzu
  • savoir-vivre – czyli jak zachować się podczas jedzenia
  • rola szefa – podział zadań w profesjonalnej kuchni

Master Chef

Codzienny konkurs związany z tematem danego dnia.

Kuchenne akrobacje

  • poszukiwacze smaku – drużynowe zawody kulinarne na czas
  • spróbuj tego! – konkurs na najbardziej nietypową jadalną potrawę
  • zdrowy fastfood, czyli domowe hamburgery
  • robot wielofunkcyjny, czyli ile potrafi jeden sprzęt kuchenny

Deserowy zawrót głowy

Poszukujemy najsmaczniejszego deseru świata

Kuchnie Świata

  • makarony, sery i pizza – kuchnia włoska
  • sushi, ramen i curry – kuchnia azjatycka
  • francuskie zupy i desery
  • prosto, szybko, tanio – kuchnia studencka

Tradycyjna kuchnia polska

Przygotuj kultowe polskie dania!

Pięknie i zdrowo

  • co jeść, a czego nie? – drużynowy turniej dotyczący zdrowego odżywiania
  • kolorowo i zdrowo – przygotowujemy kolorowe i smaczne sałatki
  • obozowa uprawa szczypiorku
  • kolorowe koktajle – przygotowywanie pysznych napojów z ulubionych owoców
  • bez mięsa też jest smacznie – przepisy dla wegetarian

Obozowy deser

  • wizyta w prawdziwej góralskiej bacówce
  • wycieczka pięknymi szlakami Podhala
  • ognisko góralskie z kiełbaskami

Dodatkowo w programie

  • Bóbr wita na obozie! – zajęcia integracyjne
  • wycieczka do Zakopanego – spacer po Krupówkach
  • czytelnia Poszukiwaczy Przygód – książki dobrane do wieku i zainteresowań młodych czytelników
  • ConsoleRoom – do dyspozycji uczestników będą konsole PlayStation oraz Nintendo Switch
  • GamesRoom – obozowy zbiór gier planszowych
  • Piknik z Bobrem – liczne konkursy, gry i zajęcia sportowe
  • niesamowite dyskoteki tematyczne, wieczór karaoke
  • Gala Bobra – uroczyste zakończenie i podsumowanie obozu

Program Turnusu 7 - dniowego

Kulinarne ABC

  • tajniki gotowania – czym różni się smażenie od pieczenia, jak zrobić najprostsze sosy i inne kulinarne triki
  • kuchnia od kuchni – wizyta u profesjonalistów
  • co z czym – łączenie smaków i zapachów
  • rola szefa – podział zadań w profesjonalnej kuchni
  • Master Chef – codzienny konkurs związany z tematem danego dnia

Kuchenne akrobacje

  • poszukiwacze smaku – drużynowe zawody kulinarne na czas
  • zdrowy fastfood, czyli domowe hamburgery

Kuchnie świata

  • makarony, sery i pizza – kuchnia włoska
  • sushi, ramen i curry – kuchnia azjatycka
  • prosto, szybko, tanio – kuchnia studencka
  • tradycyjna kuchnia polska – przygotuj kultowe polskie dania!

Pięknie i zdrowo

  • kolorowo i zdrowo – przygotowujemy kolorowe i smaczne sałatki
  • kolorowe koktajle – przygotowywanie pysznych napojów z ulubionych owoców
  • bez mięsa też jest smacznie – przepisy dla wegetarian

Obozowy deser

  • wycieczka pięknymi szlakami Podhala – Rusinowa Polana
  • ognisko góralskie z kiełbaskami
  • wizyta w prawdziwej góralskiej bacówce

Podmenu Opcje dodatkowe


Ubezpieczenie Kosztów Imprezy Turystycznej (RG18_1) + 129.00 zł
Usługa dodatkowa umożliwiająca zwrot 100% kosztów w przypadku rezygnacji z zarezerwowanej imprezy turystycznej. Opłacenie składki równoznaczne jest z zawarciem umowy ubezpieczenie rezygnacji z imprezy turystycznej w wariancie RG18_1. Szczegóły w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia Kosztów Imprezy Turystycznej Bezpieczne Rezerwacje.


Paintball + 100 zł

200 kulek/osoba, maska ochronna, kombinezon.


Quady (ATV) + 70 zł

Przejażdżka na motocyklu czterokołowym po przygotowanym torze.